Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor Limousin runderen?

Limousin runderen staan voor:

  • kuddedier
  • natuurlijk gefokt door eigen dekstier
  • tabou aan antibiotica
  • de runderen kalveren op een NATUURLIJKE manier dus geen keizersnedes
  • vertoeven op een bed van stro
  • stressloos leven

Waarom kiezen wij voor het Limousin rundvlees?

Het vlees dat U koopt via Deel een Limousin staat voor kwaliteit en zuiverheid. Met de meeste zorg klaargemaakt en vacuum verpakt. In ons vlees zitten geen additieven en is het niet opgespoten met water of dergelijke want het mooiste voorbeeld is: 1kg gehakt aanbakken blijft 1kg gehakt in het bord.

Is er een verschil in kwaliteit met de supermarkten en het Limousin vlees?

Bij Deel een Limousin kiezen wij voor een ambachtelijke versnijding. Bij ons gaat het over de authentieke smaak van het rundsvlees terug op de tafel te brengen. Wij fokken zelf, vervoeren zelf de runderen naar het slachthuis en versnijden zelf in onze eigen ateliers. Wij hebben de kennis om dit allemaal tot in de puntjes te verzorgen en beschikken ook over de modernste machines die dit werk snel kunnen verrichten. Hoe sneller het vlees terug in de koeling vertoeft hoe beter de bewaring.

Waar gebeuren de versnijdingen van runderen?

Wijzelf zijn gecertificeerd HACCP gekeurd en staan tevens onder het strenge toezicht van het FAVV. Hierdoor krijgen wij jaarlijkse onaangekondigde routinecontroles op de werkruimtes, de diverse koelingen en de hygiene in en rond de ateliers tevens ook van ons machines.

Is het Limousin vlees niet duurder dan in de supermarkt?

Integendeel, voor een vleespakket van 11kg vlees betaal je 153 euro. Dat is ongeveer 13,90 euro per kilo. Vergelijk gerust eens de prijzen van rundsvlees bij jou in de buurt en je zal zien dat vlees van Deel een Limousin goedkoper is. Bovendien is de thuislevering van uw vleespakket GRATIS tot bij U thuis in porties vacuum verdeeld die je rechtstreeks in de diepvries kan steken.

Simpelweg en niet duur...?

Wat moet ik kiezen voor ons gezin? 7 of 11kg?

Wij raden aan naar de grote van uw gezin te kijken en stellen hierbij het volgende voor:

7kg = 3 tot 4 personen

11kg = 4 tot 5 personen

Aangezien onze vleespakketten genoeg variatie hebben zal je merken dat dit zeer aangenaam koken zal worden.

Hoelang kan ik mijn rundsvlees bewaren in de diepvries?

Momenteel beschikt bijna iedereen over de nieuwere varianten van diepvriezers.

Daardoor is dit de basis van een goede bewaring zonder dat er een vermindering zal van de kwaliteit van het rundsvlees en een maximale smaak te garanderen.

Maximum tijd in diepvries: 9 tot 12 maanden.

Wie of wat is Deel een Limousin?

Deel een Limousin is een fokkerij van het franse rundveeras Limousin. Deze runderen zijn gefokt en gekweekt in West-Vlaanderen, Dentergem. Crowdbutching is de nieuwe trend in Belgie, samen een koe delen en genieten van kwaliteit en zuiverheid.

Je Bent Wat Je Eet!

Is het vlees biologisch?

De koeien krijgen geen officieel biologisch geteeld voer. Ze eten een mix van gras en luzerne. Dit gras wordt natuurlijk bemest zonder kunstmest. De enige reden dat deeleenlimousin.be geen biologisch label heeft is dat we juist eigen gras gebruiken en geen gecertificeerd voer. De koeien worden bijgevoederd met (grotendeels eigen) tarwe, bietenpulp, aardappelen en bierdraf uit onze eigen brouwerij De Bie.

Hoe weet ik welk vlees het is?

Elk pakje vlees is geëtiketteerd met alle relevante informatie over de koe, en over invriezen en bewaren. Wij gebruiken geen E-nummers (bewaar en smaakstoffen), suiker, bindmiddelen of andere middelen die niets met vlees te maken hebben. Wel worden er kruiden gebruikt in de gehaktbereidingen zodat u direct aan het bakken kan beginnen.

Hoe ontdooi ik het vlees op de ideale manier?

Het beste is om het vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen, zodat het rustig kan ontdooien.Maar liever niet ontdooien in de microgolf! Daar wordt het vlees taai van.

Gaat de kwaliteit van het vlees niet achteruit als ik het invries?


Omdat we het vlees rijpen, verdwijnt er wat vocht uit het vlees waardoor het in de vriezer langer goed blijft.

Hoe lang doe ik met een pakket?


Uiteraard is dat afhankelijk van het aantal mensen waarmee je het pakket opeet en hoe vaak je rundvlees eet. Ervan uitgaande dat je met z’n tweeën 4 keer per week rundvlees eet, dan doe je er kleine twee maanden mee.

Mogen de kalfjes bij de koe blijven?


Ja, de kalfjes lopen bij de moeder tot dat ze groot genoeg zijn om op eigen benen te kunnen staan.

Hoe weet ik zeker dat ik niet alleen de mindere delen van de koe krijg?

Elk pakket is hetzelfde, zoals op de website aangegeven.

Waarom kan ik niet alleen de delen bestellen die ik lekker vind?


Wij vinden het belangrijk dat alles controleerbaar wordt verwerkt. Daarom verwerken we de koe van kop tot staart. Een leuk bijkomend voordeel is dat je op deze manier minder voor de biefstukken betaalt dan dat je ze los bestelt.

Hoe bak ik nu best een biefstuk?

Leuk dat je dit even leest. Ons vlees van topkwaliteit moet natuurlijk ook bereid worden op de juiste wijze. Op onze pagina baktips kunt u lezen hoe u best een biefstuk bakt.

terug naar het overzicht
Terug naar boven